En härlig tårta med smak av hallon och choklad av två slag. En riktig höjdare som man kan baka till födelsedagen. Jag brukar göra denna med lite inslag av lakrits i hallonmoussen. Men om man inte tycker om det är det bara att hoppa över lakritsen.
Dessa busigheter väcker barndomsminnen. En gammal vän brukade göra dessa lite udda popcorn. Sött möter salt på ett intressant sätt. Tack till barndomsvännen, Helena för att jag fått receptet till ägo. De betyder mycket för mig.... Håll i hatten, för här kommer receptet!
Dessa maränger blir alltid en hit när de serveras! Jag har även gjort dessa med lika mycket mortlade turkiskpepparkarameller och de blir också toppen! Då har jag även blandat i lite grön karamellfärg istället för röd. De är inte bara goda utan även dekorativa på fikabordet
Denna kakan kan man nästan få cravings efter. Den har allt. Bär, choklad, nötter, godis.. originalreceptet är taget ur tidningen "Elle mat och Vin". Passar som dessert efter en lättare middag.. För mäktig är den.. men ack så god...
För ett tag sen så fyndade jag en manuell pastamaskin.. Den åkte in i skåpet bland alla de andra köksmaskinerna.. Tills idag. Och nu blir de ändring i denna stugan. För nu ska vi göra egen pasta oftare... För svårt är det inte och med lite hjälp är de färdigt på ett kick. Sist men inte minst.. De är ju så mycket godare med hemlagat...
Ok.. i väntan på att ugnen blir varm nog så har du snabbt och lätt vispat ihop ingredienserna till denna hybersnabba äppelkaka. Och ingredienserna har du förmodligen hemma redan.